Cu ocazia sărbătorilor de iarnă am primit un cadou neașteptat: fotografii inedite cu echipa care a editat și tipărit ziarul „Curentul” în perioada interbelică. Fotografiile, extrem de bine păstrate, au ajuns la redacția noastră prin intermediul domnului Teodor Nicolescu, al cărui bunic dinspre mamă, Nicolae Băiculescu, a lucrat ca zețar la tipografia ziarului „Curentul” între anii 1920 și 1940 și apoi la tipografia Cărțile Bisericești.

Norocul a făcut ca domnul Băiculescu să fie pasionat de fotografie, realizând poze superbe. Grație amabilității domnului Nicolescu publicăm în ziarul de astăzi o fotografie realizată undeva prin anii ’30, în care se regăsește echipa care edita și tipărea ziarul „Curentul”.

Domnul Băiculescu se află pe rândul al doilea din față, primul în stânga imaginii. Iar prin compararea acestei fotografii cu cele cunoscute deja, al cincilea din stânga, pe rândul doi, este chiar Pamfil Șeicaru, fondatorul ziarului „Curentul”, care s-a stins din viață în 1980, departe de țară, în Germania.

A lăsat în urma sa nu numai un ziar care a făcut și face în continuare istorie în presa românească, ci și un stil personal care l-a consacrat în galeria marilor gazetari ai neamului.

„Curentul” în anii ’30

Lasă un răspuns