Curentul de Miercuri 13 Martie 1940. Nuntă din lumea bună a Bucureştiului. Prim-redactorul Curentul, Ion Dimitrescu se însoară

0
440

Pamfil Şeicaru, poate cel mai valoros nume din istoria presei româneşti, e naş la nunta unuia dintre salariaţii săi de la “Curentul”, prim-redactorul Ion Dimitrescu se însoară cu domnişoara Marioara Dumbravă.

Evenimentul e descris şi tratat cu generozitate chiar în paginile faimoasei publicaţii de dreapta a domnului Şeicaru.

Cununia civilă s-a desfăşurat la “primăria de Galben”, cea religioasă la Domniţa Balaşa, iar petrecerea în vastele săli de marmură ale palatului ziarului Curentul, edificiu recent inaugurat, cladirea fiind la acea vreme cel mai impozant sediu de ziar, dotat şi cu cea mai modernă tipografie din ţară.

Se face referire la prezentarea meniului care a fost adus de la “Casa Poenaru”, restaurant faimos pe atunci, iar rochia miresei a fost făcută de “doamna Maria Demetrescu în atelierele de croitorie din strada Olari 25.”

Relatarea evenimentului în ediţia de a două zi a ziarului este făcută în cel mai scrupulos şi perfect stil reportericesc, niciun amănunt nu este uitat, niciun invitat nu este omis din lunga listă cu miniştri, diplomaţi, armatori, magnaţi, generali!

Cei care n-au putut fi prezenţi au trimis telegrame, prilej cu care, ziarul face iar o înşiruire de nume, relatare demnă de o transmisie sportivă! Oamenii îşi făceau meseria poate cu exces de zel, fapt de înţeles având în vedere cine era naşul!
Antrenul era asigurat pe doua fronturi, “in sălile de mese a cântat orchestra lui Moţoi,” iar în sălile de marmură, unde se dansa, cea a lui Sandu Marcu.

sursa :   /www.eva.ro/

Lasă un răspuns